Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Στα υπόψην...

Από τον αυριανό "Κόσμο του Επενδυτή"...

Νομίζω ότι θα είναι μία συνέντευξη με εξαιρετικό ενδιαφέρον!

Τα βιογραφικά που πρέπει να ζητήσει ο Παπανδρέου...

Από την "Αξία" του Σαββάτου...

(κλικ για ανάγνωση)

"Σεμνά και ταπεινά"?

Θα μπορούσε ο κος Δημήτρης Γαλαμάτης, ο οποίος  κατεβαίνει με τη ΝΔ στην Β' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και ο οποίος  αναγράφει διάφορα "κούφια" λόγια στο site του (περί ...  βοήθειας στον πολίτη κλπ!), να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ να μας βομβαρδίζει με εκατοντάδες sms στα κινητά? Διότι αυτό δε λέγεται "βοήθεια στον πολίτη", λέγεται "αγανάκτηση του πολίτη"!

Ναι μεν μηνύματα στα κινητά στέλνουν και άλλοι βουλευτές της Α' και της Β' Περιφέρειας του Νομού μας, αλλά ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ το κακό έχει παραγίνει! Ελαβα 10 sms μέσα σε 1 ώρα. Και αυτό γίνεται συνεχώς! Δεδομένου μάλιστα ότι, απ'ό,τι διαβάζουμε στον Τύπο, το κόστος για αυτά τα sms είναι μεγάλο, διερωτώμαι για το αν τελικώς ο κύριος αυτός πετυχαίνει τον σκοπό του, καθώς τέτοια σπατάλη  χρήματος είναι ενδεικτική μιας άλφα νοοτροπίας! Εγώ πάντως εκνευρίστηκα με τα μηνύματά του, που καταφθάνουν σε ... ρυθμό πολυβόλου! Αν τα ίδια τα χρήματα τα διέθετε για κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό, δεν θα έκανε καλύτερη εντύπωση?

Κύριε Γαλαμάτη, για ξανασκεφτείτε λιγάκι την προεκλογική σας καμπάνια. Κάπου, κάτι έχετε πάρει στραβά!

Η Παπαρήγα στο ALTER...


Τα ίδια...
Τα ίδια...
Τα ίδια...
Ενα κόμμα στην ... Εποχή των Παγετώνων
(Ice Age 3) !

Η συγκίνηση του blogging...

Στην ανάρτησή μου για τους ... συν-bloggers που στηρίξαμε τον Γιώργο όλον αυτόν τον καιρό, απάντησε το GoReport με δική του ανάρτηση, που την βλέπετε εδώ:

Αυτό δεν είναι από τις συγκινήσεις που σου προσφέρει αυτή η ... μανία? 

Με αυτά τα τραγούδια γιορτάσαμε τη νίκη το 1981 και το 1985!









Προσβολή για τον Λ.Κύρκο...


Οπως ξέρετε, σήμερα ο Λεωνίδας Κύρκος έκανε ξανά δήλωση για τη συνεργασία των 2 χώρων, Πασόκ και ΣΥΝ (βλ. εδώ).

Μπορεί να διαφωνώ μαζί του σε πολλά, αλλά από τη στιγμή που ο παλαίμαχος ηγέτης της ανανεωτικής αριστεράς αναγνώρισε το λάθος του για το "βρώμικο '89",  δεν υπάρχει λόγος να δίνουμε συνέχεια σε αυτήν την ιστορία.

Επειδή, όμως, σήμερα στην λεγόμενη "αριστερά" εκλείπουν άνθρωποι σαν τον Κύρκο και τον Κουβέλη και κυριαρχούν άνθρωποι σαν τον cool Alexis, τον Καρίτζη (άλλος ανεκδιήγητος τύπος αυτός!) κλπ κλπ, η πρόταση του Λ.Κύρκου αντιμετωπίστηκε με μίσος και έχθρα, γιατί χαλάει τη "σούπα"!

Φανταστείτε ότι η "γραμμή" έφτασε και στα μπλογκς όσων (για κάποιο ανεξήγητο για λογικό άνθρωπο λόγο!) στηρίζουν αυτό το ... διαστημικό μόρφωμα που ονομάζεται "ΣΥΡΙΖΑ"! Σας καλώ να διαβάσετε το όξος και τη χολή που διαχέεται στην ανάρτηση του μπλογκ "Ροϊδη Εμμονές"


Από την άλλη, δεν εκπλήσσομαι: στο χώρο του ΚΚΕ και του ΣΥΝ η εκάστοτε επόμενη ηγεσία "κάρφωνε" στους οπαδούς των 2 κομμάτων την προηγούμενη, "σύντροφοι" λασπολογούνταν από την νέα ηγετική κατάσταση, άλλοι καταδόθηκαν στην Δεξιά, άλλοι στιγματίστηκαν σαν προδότες (τί να θυμηθώ? τον Αρη Βελουχιώτη?). Επομένως, στον Λ.Κύρκο θα σταματούσαν?

Ο Χάρης Καστανίδης μας μίλησε στον "Αχινό"...

Το @ρ@τε πύλ@ς δεν συνήθιζε μέχρι τώρα να δίνει "γραμμή" να υπερψηφιστεί κάποιος από τους υποψήφιους βουλευτές του Κινήματος. Προτιμούσαμε πάντοτε να λέμε ποιοί ΔΕΝ πρέπει να ψηφιστούν γιατί εκθέτουν με τη μέχρι τώρα στάση τους. Η τακτική μας αυτή υποδεικνύεται από την ανάγκη να μην χαρακτηρισθούμε "όργανα" κάποιου συγκεκριμένου υποψήφιου και να μην μας "κολλήσει" η ρετσινιά ότι μετά την 4η Οκτωβρίου περιμένουμε ... διορισμό, θέση ή ρουσφέτι! 

Σήμερα θα ξεφύγουμε από την τακτική μας αυτή, όχι για να προτείνουμε να βάλετε σταυρό ντε και καλά στον Χάρη Καστανίδη, αν και νομίζουμε ότι, αν τον γνωρίζατε κι εσείς όπως τον γνωρίσαμε χθες εμείς, θα τον ψηφίζατε και με τα 2 χέρια: χθες, Πέμπτη μεσημέρι, ο Χάρης Καστανίδης μας τίμησε πίνοντας ένα ούζο μαζί μας στο "Αχινός & Φούσκες", τη γνωστή ψαροταβέρνα της οδού Ερμού, στη Θεσσαλονίκη. Δηλ. εμείς ήπιαμε το ούζο, ο Χάρης ήπιε αναψυκτικό με λίγο στιμμένο λεμόνι!

Εγώ ειλικρινά δεν τον γνώριζα από κοντά. Γνώριζα τη σύζυγό του, Ελλη, που ήταν καθηγήτριά μου στο μεταπτυχιακό της Νομικής του ΑΠΘ.  Παρότι είχε υποχρεώσεις της προεκλογικής εκστρατείας και μάλιστα του είχε ζητηθεί από τον ίδιο τον Πρόεδρο να ετοιμάσει "κάτι" (δεν μας αποκάλυψε ΤΙ...), ωστόσο ήταν ήρεμος, υπομονετικός, μας μίλησε και φιλικά και πολιτικά, απάντησε στις απορίες μας και στα ερωτήματά μας και μας έδωσε ραντεβού ξανά, μετά τη νίκη. 

Εμείς, πριν φύγει, του θέσαμε το ερώτημα που θέσαμε και στο site των "Νέων" και απευθυνόταν στον Παπανδρέου (βλ. εδώ): πώς θα διασφαλιστεί η αποφυγή του φαινομένου να πατήσουν κάποιοι "παράγοντες" στους δικούς μας αγώνες για να αναδειχθούν. Ο Χάρης Καστανίδης ευθέως μας είπε ότι ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ είναι το στοίχημα του Γιώργου και όλων μας. Ελπίζουμε να πετύχουμε. Και θα πετύχουμε.

Να σημειώσουμε ότι στην παρέα μας ήταν και ο Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, πρώην πρόεδρος του ΕΚΘ, βουλευτής Επικρατείας το 1996 επί Κώστα Σημίτη και νυν αγωνιζόμενος στο πλευρό μας, ο οποίος μίλησε με θερμότατα λόγια για το πρόγραμμα του Πασόκ και τα σχέδια του Γ.Παπανδρέου.

Επομένως, το @ρ@τε πύλ@ς τον ένα σταυρό του τον ρίχνει στον Χάρη Καστανίδη :)

Εμείς ΚΑΤΙ προσφέραμε! Εσείς?

Βλέπω  στο δρόμο κάτι τέτοιες αφίσες της ... παντός είδους και προέλευσης  "αριστεράς" και συγχίζομαι! Στην συγκεκριμένη φωτογραφία, η αφίσα της ΚΟΕ (συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, άρα τίποτε 10-15 άτομα θα την συγκροτούν!) μας λέει ότι "ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι όμοιοι"! Και σκέφτομαι: το Πασόκ από το 1974, έστω με τα λάθη του έστω με τις υπαναχωρήσεις του, πρόλαβε και προσέφερε στον τόπο 10-20 σωστά πράγματα. Θες η αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης, θες η διάλυση του αστυνομικού κράτους και της ΚΥΠ που παρακολουθούσε τους αριστερούς πολίτες, θες ο πολιτικός γάμος, θες το ΑΣΕΠ, θες η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, θες... θες... θες..! 

Και πάμε τώρα στην ντεμέκ "αριστερά", συνιστώσα της οποίας είναι το εν λόγω γκρουπούσκουλο της ΚΟΕ: ΤΙ προσέφεραν στον τόπο, στους αριστερούς πολίτες, στη δημοκρατία μας ΑΥΤΟΙ  οι άνθρωποι, που μας το παίζουν και κήνσορες της "αριστεράς" και ... εξομοιώνουν το Πασόκ με τη ΝΔ? ΤΙ? Να σας πω εγώ: ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ! Λόγια, λόγια, λόγια και "καρφώματα" των υποτιθέμενων συντρόφων τους σε ατελείωτες συνεδριάσεις, στις οποίες ακόμη δεν έχουν καταλήξει για ποιό λόγο ... πέθανε ο Στάλιν!

Γιώργος Παπανδρέου...



Κάποιοι* που τον πιστέψαμε από την αρχή,
είμαστε σήμερα υπερήφανοι!


* για το τί περάσαμε όλα αυτά τα χρόνια, που σταθήκαμε δίπλα στο Πασόκ και τον Γιώργο, ρωτήστε και τον Κρόγια, την Divaynne, τον Παναγιώτη Παπαχατζή, τα παιδιά από την Τ.Ο. Πασόκ Ερέτριας, το GoReport, τον Matrix, τον Σωτ.Κούκιο, τον Tzonakos, τον NdN, το "Θέλω να πω μια γνώμη", το Ιδεοδοχείο και τόσους άλλους που ΜΑΖΙ στηρίξαμε τις ίδιες αρχές! Παιδιά, σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς για την αλληλοβοήθεια και την συμπλήρωση, τον διάλογο και την παρέα. Από Δευτέρα, ξεκινάμε μία νέα πορεία. Γι'αυτά, όμως, ακολουθεί νέα ανάρτηση προσεχώς...

Το πρόγραμμα του Κινήματος...

Λύσσαξαν με το Πρόγραμμα του Πασόκ!
Ε, νάτο λοιπόν, ας το ανοίξουν να το μελετήσουν!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

Αλλά να έχουμε στο νου μας και σε όσα είπαμε εδώ...