Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

Ετσι εξηγούνται κάποια πράγματα...

Προχθές ο Κρόγιας ανάρτησε αυτό το post, υπό τον τίτλο "Ο ορισμός της προπαγάνδας":

Κλικ πάνω στη φωτό για να την απολαύσετε.

"Ο "μυστικός δείπνος" του Γιώργου Παπανδρέου με δώδεκα κορυφαίους ανθρώπους της αγοράς, η οποία επιχειρήθηκε (!) να κρατηθεί μυστική από τα μέσα ενημέρωσης ήρθε σε μια περίοδο που η κυβέρνηση κλιμακώνει την αντιπαράθεσή της (!!!) με εγχώρια οικονομικά συμφέροντα αλλά και τις τράπεζες, με αφορμή τη διαχείριση του "πακέτου" των 28 δισ. ευρώ. (!!!!!!!)"

Πως επιχειρήθηκε να κρατηθεί μυστική από την στιγμή που όλες οι εφημερίδες φιλοξενούν ΛΕΠΤΟΜΕΡΗ ρεπορτάζ για αυτή τη συνάντηση, στα οποία μάλιστα όλοι σχεδόν γράφουν ότι οι ίδιοι οι επιχειρηματίες την επόμενη ημέρα μιλούσαν δεξιά και αριστερά με τα καλύτερα λόγια για τον Παπανδρέου;

Ολη η ανάρτηση του Κρόγια, εδώ.

Σχολιάζοντας το γεγονός αυτό, έγραψα:

@ρ@τε πύλ@ς, 28/2/2009 2:26 μμ :

"Εξάλλου αυτή η εφημερίδα κάνει μπαμ ότι είναι "γιαλαντζί" εφημερίδα. Τί κυκλοφορία έχει?".

Οι σύντροφοι της Τ.Ο. Ερέτριας με βοήθησαν στη λύση της απορίας μου:
Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ερέτριας, 28/2/2009 3:40 μμ

"Για να μας λυθούν οι απορίες... http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_18/01/2008_255912".

Διαβάστε, λοιπόν, τί λέει ο σοβαρότατος Πάσχος Μανδραβέλλης για τον εκμαυλισμό συνειδήσεων που επιχείρησε μέσω του Τύπου η ΝΔ:
"...πώς εξηγείται το γεγονός ότι η εφημερίδα «Χώρα της Κυριακής» κυκλοφορίας 2.400 φύλλων παίρνει σχεδόν διπλάσια κρατική διαφήμιση από την εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» κυκλοφορίας 193.470 φύλλων; (Σ.Σ. κυκλοφορίες 5.1.2008). Με αισθητικά κριτήρια μοιράζεται η κρατική διαφήμιση; Πιθανότατα η κυβέρνηση να προτιμά τις λευκές σελίδες. Διότι η κυριακάτικη εφημερίδα «Το άρθρο» (4.020 φύλλα) που κάποιες φορές κυκλοφόρησε μόνο με DVD και χωρίς ύλη παίρνει σχεδόν την ίδια διαφήμιση με την «Καθημερινή» (140.050 φύλλα);".

Τα υπόλοιπα, εδώ... Τώρα καταλάβατε?

ΝΑ "πετάξουμε" τον δήθεν "Εθνάρχη" έξω από τη 10άδα!

Από νωρίς είχα επισημάνει ότι η νέα σειρά του ΣΚΑΙ "Μεγάλοι Ελληνες" έκρυβε τον κίνδυνο (αν όχι και την πρόθεση!) να επιχειρηθεί εκ νέου η "αγιοποίηση", το "λιβάνισμα" και ο εξωραϊσμός του δήθεν ... "Εθνάρχη" θείου Καραμανλή ώστε να "τσιμπήσει" και κάτι ψηλά σε δημοφιλία ο ανηψιός Καραμανλής!

Από τα αποτελέσματα μέχρις στιγμής φαίνεται ότι διακαιώνομαι: ο αλήστου μνήμης Καραμανλής, ο ευνοημένος από το Παλάτι και την Φρειδερίκη, ο άνθρωπος που έθαψε το Κυπριακό και κατέστρεψε τις πόλεις με το σύστημα της αντιπαροχής, βρίσκεται μέσα στις 10 πρώτες θέσεις, πριν από τον Περικλή και τον Καποδίστρια! Οποία ιστορική προσβολή!

Σήμερα, λοιπόν, ΠΡΕΠΕΙ με την ψήφο μας στο σχετικό ιστότοπο του ΣΚΑΙ να αποτρέψουμε την επιχειρούμενη εκλογή του ως του "μεγαλύτερου" Ελληνα.

Η Διαδικασία Ψηφοφορίας:

1. Μέσω SMS κινητού τηλεφώνου στον αριθμό 19400
2. Μέσω σταθερού τηλεφώνου στον αριθμό 9011 40 50 40
3. Μέσω Internet (με εγγραφή στην ιστοσελίδα)

Για τα SMS: κάθε αριθμός κινητού τηλεφώνου έχει δικαίωμα μιας (1) ψήφου μέσω SMS ανά κύκλο ψηφοφορίας. Η χρέωση είναι €0,30 ανά sms. Πιο αναλυτικά η ψηφοφορία μέσω SMS γίνεται γράφοντας: Ε κενό και τον αριθμό επιλογής που αντιστοιχεί σε κάθε Έλληνα:

Ε κενό και ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ.

Δηλαδή για να ΨΗΦΙΣΕΤΕ :

ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΣΤΕΙΛΤΕ Ε κενό 0 στο 19400

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΤΕΙΛΤΕ Ε κενό 1 στο 19400

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΣΤΕΙΛΤΕ Ε κενό 2 στο 19400

ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΣΤΕΙΛΤΕ Ε κενό 3 στο 19400

ΘΕΟΔΩΡΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΣΤΕΙΛΤΕ Ε κενό 5 στο 19400

ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΕΙΛΤΕ Ε κενό 6 στο 19400

ΠΕΡΙΚΛΗ ΣΤΕΙΛΤΕ Ε κενό 7 στο 19400

ΠΛΑΤΩΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ Ε κενό 8 στο 19400

ΣΩΚΡΑΤΗ ΣΤΕΙΛΤΕ Ε κενό 9 στο 19400




Προσυπογράφουμε!

Καταρρέει η ΝΔ σε 4 εκλογικές περιφέρειες, δηλ. στο 30% του συνολικού αριθμού των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων (περίπου 3.000.000 εκλογείς): αυτό είναι το συμπέρασμα δημοσκόπησης που δημοσιεύεται σήμερα στο "Πρώτο Θέμα". Πρόκειται για τις περιφέρειες της Α’ Αθήνας, της Β’ Αθήνας, της Α’ Θεσσαλονίκης και του Υπολοίπου Αττικής. Σύμφωνα με την Alco, οι τρεις από αυτές γίνονται «πράσινες» από «γαλάζιες» (με 10 ποσοστιαίες μονάδες!). Στη Β΄ Αθήνας, το Πασόκ προηγείται με 14 μονάδες. Στο Υπολοιπο Αττικής η διαφορά προσεγγίζει τις 10 μονάδες.

* Τρεις ποσοστιαίες μονάδες προηγείται το ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της VPRC για την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία".

* Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της RASS για το "Παρόν", το Κίνημα προηγείται κατά 3,8% για τις εθνικές εκλογές και κατά 2,7% για τις ευρωεκλογές. Σημειωτέον ότι η εταιρία ήταν μέχρι σήμερα από τις πιο "σφιχτές" για τα ποσοστά του Πασόκ.

Κατόπιν τούτων, η παρακάτω χθεσινή ανάρτηση από το blog black-mail είναι χαρακτηριστική και την προσυπογράφουμε:

Ηρθε η ώρα ... Και οι αυριανές δημοσκοπήσεις των Κυριακάτικων εφημερίδων, το επιβεβαιώνουν... Η ώρα του Γιώργου Παπανδρέου ήρθε...

Τα γαλάζια ''κάστρα'' καταρρέουν,στην Α΄ Αθηνών το ΠΑ.ΣΟ.Κ πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής (1,2% από 10% στις εκλογές του 2007), στη Β' Αθηνών παίρνει συντριπτικό προβάδισμα 7,1% (το 2007 έχασε την περιφέρεια αυτή με 1,5% περίπου), κερδίζει και την Α' Θεσαλλονίκης (!!!) με πάνω από 4% διαφορά (την περιφέρεια αυτή - έδρα του Καραμανλή την έχανε άνετα από τη Ν.Δ.), ενώ και στο Υπόλοιπο Αττικής έφτασε να προηγείται με 10% (!!!!) περίπου...

Αυτές οι τέσσερις περιφέρειες,αντιπροσωπεύουν 3.000.000 ψηφοφόρους (!!!) και καθορίζουν πάντα,το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα...

Φυσικά τα αποτελέσματα των γκάλοπ δεν είναι το μόνο σημάδι,ότι η ώρα για αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας,έχει φτάσει. Το ότι το εκδοτικό και επιχειρηματικό κατεστημένο, πραγματοποιεί από διακριτική μέχρι εντυπωσιακή αλλαγή πλεύσης υπέρ του Παπανδρέου και το ότι επιδιώκουν να τον πλησιάσουν, για να καταλάβουν ποιο είναι το σχέδιο του για την ''επόμενη μέρα'', είναι ένα εξίσου σημαντικό σημάδι, ότι τα πάντα έχουν κριθεί στη συνείδηση της κοινωνίας.

Και βέβαια ο λαός που θα είναι ο τελικός και καθοριστικός κριτής των πάντων και αυτός που θα δώσει την ''εντολή'', όπως θα διαπιστώνετε κάθε μέρα από τις πολιτικές συζητήσεις στον οικογενειακό, φιλικό και εργασιακό σας περίγυρο, έχει αποφασίσει ότι δεν αξίζει άλλη ευκαιρία ο Καραμανλής και μάλιστα οι περισσότεροι προσεύχονται να τον φωτίσει η Θεία Χάρη Σύντομα και να απαγκιστρωθεί από την πρωθυπουργική καρέκλα το γρηγορότερο...

Πλέον η ευθύνη του Παπανδρέου είναι Τεράστια, καλείται να διαλέξει του Καλύτερους για να πάνε τη χώρα μπροστά, καλείται να αφήσει πίσω του το ΠΑ.ΣΟ.Κ. που σιχάθηκε η κοινωνία (ακόμα και σήμερα υπάρχουν σύντροφοι του Παπανδρέου που επιχειρούν να τον πριονίσουν με διαρροές και πισώπλατα μαχαιρώματα, αγνοώντας τη βούληση της πλειοψηφίας της κοινωνίας) και τελικά να κυβερνήσει με σκυμμένο το κεφάλι, δουλεύοντας σκληρά και κυρίως με διαφάνεια, Παντού!! b.n.

Και μία ανάλυση των στοιχείων της δημοσκόπησης, εδώ.