Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Διεθνής "αναχωρητισμός" της κυβέρνησης Καραμανλή...

Διαβάζω στην "Καθημερινή":

"Αρχισε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας. Το συνέδριο θα παρακολουθήσουν περί τους 2.500 άτομα, μεταξύ των οποίων βρίσκονται ανώτερα στελέχη των μεγαλύτερων τραπεζών του κόσμου και 40 ηγέτες χωρών και κυβερνήσεων, αριθμός ρεκόρ, οι οποίοι θα εξετάσουν φλέγοντα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την παγκόσμια οικονομική κρίση, τη φτώχεια, την ενέργεια, τις κλιματικές αλλαγές και το εμπόριο.
Μεταξύ αυτών, ο Κινέζος πρωθυπουργός Γουέν Τζιαμπάο και ο Ρώσος ομόλογός τους Βλαντιμίρ Πούτιν, που θα μιλήσουν σήμερα, πρώτη ημέρα του συνεδρίου...".

ΠΟΙΟΣ απουσιάζει από τη διεθνή αυτή συνάντηση, που είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία να προωθήσουμε τις διεθνείς μας σχέσεις? Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ και ο αποχωρών πρωθυπουργός!

Η πρώτη λεσβία ηγέτης στην πρωθυπουργία...

Διαβάζω στα "Νέα" σήμερα:

"Είναι η πρώτη ανοιχτά ομοφυλόφιλη ηγέτης που αναλαμβάνει τα ηνία μιας χώρας. Η νυν υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Johanna Sigurdardottir, αναμένεται να ορκιστεί μεταβατική πρωθυπουργός της Ισλανδίας, μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης της χώρας, της παραίτησης του συντηρητικού πρωθυπουργού GeirHaarde και των μαζικών διαδηλώσεων για την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα. Η ηλικίας 66 ετών σήμερα, πρώην αεροσυνοδός έχει δηλώσει ανοιχτά πως είναι λεσβία, έχει μακρά ιστορία στο συνδικαλιστικό κίνημα, ενώ θεωρείται εξαιρετικά επιτυχημένη υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων. Άλλωστε, δημοσκόπηση της εταιρείας CapacentGallup την ανέδειξε τον περασμένο Νοέμβριο ως την πιο δημοφιλή υπουργό της Ισλανδίας, με ποσοστό αποδοχής 73%. Η Johanna Sigurdardottir αναλαμβάνει την πρωθυπουργία της χώρας, μέχρι τις εκλογές που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Μάιο, ως επικεφαλής του κεντροαριστερού συνασπισμού που δημιούργησαν τα κόμματα «Σοσιαλδημοκρατική Συμμαχία» και «Αριστερό-Πράσινο Κίνημα».
Ωστόσο η ανάληψη της πρωθυπουργίας της Ιρλανδίας από την Johanna Sigurdardottir σηματοδοτεί μια ιστορική στιγμή για τα κινήματα υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η Sigurdardottir συζεί με τη δημοσιογράφο JoninaLeosdottir, με την οποία την ενώνει σύμφωνο πολιτικής συμβίωσης από το 2002 και έχει δύο γιούς από τον προηγούμενό της γάμο. Η νέα πρωθυπουργός της χώρας οφείλει την υψηλή δημοτικότητά της στο γεγονός ότι αξιοποίησε μεγάλο μέρος της δημόσιας χρηματοδότησης σε προγράμματα υπέρ των αναπήρων και των ηλικιωμένων, όπως και για την ενίσχυση οργανώσεων που αντιμετωπίζουν την οικογενειακή βία. Είναι γνωστή ως ακέραιος χαρακτήρας και ως άνθρωπος ικανός να λύνει τα προβλήματα και να κατευνάζει τις εντάσεις" (όλο το δημοσίευμα, εδώ).

Αυτές είναι κοινωνίες! Οχι σαν την Ψωροκώσταινα, που στην αντίστοιχη πρωθυπουργική θέση έχει από έτη έναν κρυφο-gay, ο οποίος δε λέει να το παραδεχτεί και επιδεικνύει σα "γύφτικο σκεπάρνι" τα αθώα παιδάκια του για να μας πείσει ότι είναι ηθικός οικογενειάρχης...

Υ.Γ.: για να μην παρεξηγούμαι και με πείτε και ... ρατσιστή! ΤΙΜΩ την ισλανδή πολιτικό που ΔΕΝ το κρύβει και έχει τα κότσια (για να μην κάτι άλλο και θεωρηθώ και σεξιστής) να ζει με τη σύντροφό της. ΔΕΝ ΤΙΜΩ όμως κανέναν πολιτικό που, ΕΝΩ ο κόσμος το έχει τούμπανο και ΕΝΩ ΜΟΛΙΣ ΠΕΡΥΣΙ ΞΕΣΠΑΣΕ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ, ωστόσο μου το παίζει ηθικός οικογενειάρχης προκειμένου να κερδίσει τις ψήφους των "νοικοκυραίων"! ΑΥΤΟ δεν είναι προσωπικό πλέον ΘΕΜΑ, είναι ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και ΦΑΡΙΣΑΙΣΜΟΣ που πρέπει να αποκαλυφθεί!

Ο ένας διαψεύδει τον άλλον στη ΝΔ!

Δώστε προσοχή στις παρακάτω δηλώσεις:

Σ. Χατζηγάκης, Υπουργός Γεωργίας: "Δεν υπάρχει κανένα μα κανένα πρόβλημα με την Κοινότητα ... Και το λέω αυτό διότι μιλάμε πάντοτε ΓΙΑ ΖΗΜΙΕΣ, είτε ποιοτικές είτε ποσοτικές, τις οποίες υπέστησαν οι παραγωγοί ... Ζημία, ΟΧΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ, μιλάμε για αποζημίωση, για αποκατάσταση ΖΗΜΙΑΣ..." (προσοχή, είπε "ΖΗΜΙΕΣ").

Γ. Τραγάκης, γραμματέας Κ.Ο. της ΝΔ: "Πολλοί μπερδεύουν την αποζημίωση με την ενίσχυση ... τα 500 εκατομμύρια ευρώ είναι ΕΝΙΣΧΥΣΗ από το οινωνικό σύνολο, από τον προϋπολογισμό..." (προσοχή, είπε "ΕΝΙΣΧΥΣΗ").

Σημειώνω: η ενίσχυση απαγορεύεται χωρίς την άδεια της Κοινότητας. Η αποζημίωση, από την άλλη, επιτρέπεται αλλά οι γεωπόνοι ΠΩΣ θα βεβαιώσουν "ζημίες" που ... δεν υπάρχουν (βλ. εδώ).

ΠΟΙΟΣ λέει αλήθεια και ΠΟΙΟΣ ψέμματα?

ΠΟΙΟΣ "μπερδεύει" τις έννοιες?

Κατά τα άλλα, οι Τράγκες κατηγορούν την αντιπολίτευση ότι ... ρουφιανεύει την "καλή" μας κυβέρνηση στα ελεγκτικά όργανα της Κοινότητας! Ξεχάσατε κ. Τράγκα τη απογραφή της οικονομίας, το 2004, που ήταν καθαρή ρουφιανιά του Αλογοσκούφη? Ξεχάσατε το γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι, το 1989, που ήταν καθαρή ρουφιανιά του Μητσοτάκη?

Πασόκ: "σταματήστε τις κουτοπονηριές!" (βλ.
εδώ).