Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Περιπέτεια ... στην "Αυγή"! 'Η, πώς να τρελαθείς συνεργαζόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ!

"Τα μυστικά της ... Αυγής": το νέο σήριαλ στον ΣΥΡΙΖΑ!

'Οταν στις 30 Δεκεμβρίου, παίρνοντας αφορμή από ένα σχόλιο της "Ελευθεροτυπίας", ανέβαζα αυτήν την ανάρτησή μου για την ασυνενοησία και την ανικανότητα των 2 κομμάτων που θέλουν να ... εκπροσωπούν την "αριστερά" στην Ελλάδα, δεν φανταζόμουν ότι έγραφα ... προφητικά!

Σήμερα διάβασα αυτό στο ΔΙΚΤΥΟ, μαζί με τον ανάλογο σχολιασμό. Και μετά το έψαξα και στην πρωτότυπη πηγή του, το site του περιοδικού "Γαλέρα". Εκεί, υπό τον εύγλωττο τίτλο "Το λυκόφως της Αυγής", ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Χριστόφορος Κάσδαγλης εξιστορεί την ... περιπέτειά του από τη στιγμή που δέχθηκε να αναλάβει διευθυντής στην "Αυγή", την εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι τη στιγμή που, λίγες ημέρες μετά (!), αναγκάστηκε να ... παραιτηθεί από τη θέση, ύστερα από ΟΡΓΙΟ μηχανοραφιών, εκβιασμών, αντεγκλήσεων, ανικανότητας της ηγεσίας να επιβληθεί στα στελέχη και λοιπών βυζαντινισμών: ούτε η ... παρέα της Φεγγαρόπετρας, στο MEGA, τέτοιο σασπένς! Διαβάστε το όλο και θα με θυμηθείτε, είναι απολαυστικό!

Και η ατάκα του ... παθόντος Χριστόφορου Κάσδαγλη, που δείχνει όλη την ανικανότητα της επέκεινα του Πασόκ "αριστεράς": "Ηµουν ήδη βαριά άρρωστος. Αυγήτιδα; Συνασπισµίαση; Κάτι σαν µαγουλάδες και ανεµοβλογιά ταυτοχρόνως. Το είχα πάθει στα επτά µου. Ήταν φρικτό".

Για να καταλάβετε το φόντο της ιστορίας, βλ. εδώ.

Σχετικά: εδώ, εδώ και εδώ.

Και ο Αραφάτ ... φιλο-ισραηλινός?

Μετά την ... "τρομερή αποκάλυψη" διάφορων ... "τρωκτικών" να κατηγορήσουν τον Γ. Παπανδρέου επειδή ... τόλμησε, ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, να φωτογραφηθεί ΣΕ ΑΝΥΠΟΠΤΟ ΧΡΟΝΟ με τον ισραηλινό Υπουργό Αμυνας (αποκρύπτοντας, όμως, ότι η φωτογραφία είναι από κοινή τους συνάντηση με τον έτερο άνδρα στην φωτογραφία, τον ίδιο τον παλαιστίνιο Πρόεδρο Μ. Αμπάς, βλ. εδώ), το "Αρατε Πύλας" αποκαλύπτει ότι το ίδιο "φιλο-ισραηλινός" (!) ήταν και το σύμβολο του παλαιστινιακού αγώνα, ο Γιασέρ Αραφάτ, αφού, παρουσία του αμερικανού Μπ. Κλίντον, χαιρετήθηκε με τον ισραηλινό Γιτζάκ Ράμπιν!

Αντε, μάγγες του Troktikou, σπεύσατε να επωφεληθείτε από την ... ανακάλυψη αυτή!

Υ.Γ.: για να δείτε με τί "φυντάνια" μπλέξαμε, αναφέρω το εξής: στο blog Naxios αναπαράγεται η ίδια ιστορία, μόνο που από τη φωτογραφία έχουν "κόψει" τον παλαιστίνιο Πρόεδρο (βλ. εδώ), γιατί αλλιώς πως να "δικαιολογήσουν" την πατάτα τους? Το δε επίπεδό τους φαίνεται από την ασυνταξία τους: "...της ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ"!!! Τους έστειλα το εξής σχόλιο και περιμένω να δω αν θα το δημοσιεύσουν: "Είστε εντελώς φάουλ αγαπητοί μου! Εχετε "κόψει" (εσκεμμένα?) από την φωτό το άλλο πρόσωπο που χαιρετά ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ο Γιώργος και είναι ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Μ. Αμπάς! Η συνάντηση είναι από τη Σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (έτσι κλίνεται το τριγενές και δικατάληκτο αυτό επίθετο, μάθετε γραμματική!) στην Αθήνα και ο Γιώργος τους έφερε κοντά για να σπάσει τον πάγο. Αν δεν διορθώσετε, είστε απλοί συκοφάντες!".

Ολες οι ζωές έχουν την ίδια αξία!

Καραμανλής = Χάος !

Η ιδιότυπη "βεντέτα" που ξεκίνησε μεταξύ κοινωνίας-αστυνομικών-τρομοκρατών ΠΡΕΠΕΙ να μας προβληματίσει όλους!

Μία αστυνομία, που αχρηστεύθηκε και κομματικοποιήθηκε, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την ψυχραιμία της και οδηγηθήκαμε στο θάνατο ενός 15χρονου ανύποπτου πολίτη. Η ίδια κομματικοποιημένη από την Δεξιά (και ευνουχισμένη από τα "πολυδώρεια" γνωμικά) αστυνομία ("είστε οι πραίτωρες του κράτους") στάθηκε ανίκανη να προστατεύσει τις περιουσίες των πολιτών αμέσως μετά. Τώρα, οι γνωστοί-άγνωστοι τρομοκράτες (αν δεχτούμε αυτήν την εκδοχή και δεν σκεφτούμε ότι πρόκειται για προβοκάτσια ... κατά τη γνωστή ρουσσοπούλεια μέθοδο των περυσινών πυρκαγιών!) επιτίθενται και αποπειρώνται, εν είδει ... κοινωνικού Ρομπέν των Δασών, να δολοφονήσουν 20χρονο αστυνομικό!

ΛΕΣ και o 20χρονος Διαμαντής εκπροσωπεί το ... σύστημα!

ΛΕΣ και ο ανύποπτος Αλέξανδρος θα ... "δικαιωθεί" από ένα ακόμη αδικοχαμένο παιδί!

ΠΟΙΟΣ, όμως, διέλυσε μία αστυνομία που κατόρθωσε να συλλάβει μία "17 Νοέμβρη", οργάνωση "φάντασμα" επί 10ετίες?

ΠΟΙΟΣ "ντοπάριζε" τους αστυνομικούς ώστε να "υπερβαίνουν" το Σύνταγμα και τους νόμους?

ΠΟΙΟΣ διόρισε σωρρεία από άχρηστους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης (Πολύδωρες, Χηνοφώτηδες, Πάκηδες κλπ) και ανυπόληπτους Αρχηγούς στην ΕΛ.ΑΣ (Τσιατούρας κλπ)? (βλ. εδώ, εδώ, εδώ και εδώ).

ΠΟΙΟΝ, εν τέλει, συμφέρει η κοινωνική διχόνοια ώστε να εκμεταλλευτεί την ανασφάλεια των "νοικοκυραίων", όπως συνέβη με τις πυρκαγιές του 2007? (βλ. εδώ).

ΜIΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Καραμανλής! (βλ. και εδώ).

Υ.Γ.(1): ξεκάθαρος και αποστομωτικός ο Μ. Χρυσοχοϊδης σήμερα, στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ (βλ. εδώ).

Y.Γ.(2): πολύ ορθά το "Πρόχειρο Τετράδιο" (βλ. εδώ) επισημαίνει ότι, και στην περίπτωση του Διαμαντή, θα περιμέναμε να δούμε ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας συναδέρφων του αλλά και άλλων πολιτών, που δυστυχώς δεν είδαμε...

Τόσο δύσκολο πράγμα είναι μία συγγνώμη?

Φαίνεται ότι η απαράδεκτη τακτική των "Ανεργων Δημοσιογράφων" (δηλ. να μην ζητάνε συγγνώμη για το λάθος τους και να επιτίθενται σε όσους τους ασκούν κριτική για το λάθος αυτό, βλ. εδώ) βρίσκει και αλλού ... οπαδούς!


Κοιτάξτε τί έγινε:


Tο γνωστό blog Troktiko (εμένα γενικά τα "σταριλίκια" μου προκαλούν μία δυσπιστία!) ανήρτησε την παραπάνω φωτογραφία του Γ. Παπανδρέου με τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ και ηγέτη του ισραηλινού Εργατικού Κόμματος, Εχούντ Μπάρακ, που είναι ένας από τους 35 αντιπροέδρους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Δίπλα τους, ένας κύριος, επίσης χαμογελαστός (πράγμα που δείχνει ότι η συνάντηση έγινα στα πλαίσια μίας διεθνούς σύναξης ή πρωτοβουλίας: έχει σημασία αυτό, προσέξτε το!), ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (δώστε βάση τώρα στην κουτοπονηριά!).


Και τίθεται το ρητορικό ερώτημα από τους ... κουτοπόνηρους επικριτές του Γιώργου: "ο Παπανδρέου κάνει παρέα με τους δολοφόνους των Παλαιστινίων?". Ο απλός και αφελής αναγνώστης μένει σε αυτό (αν και είναι γελοίο να ... κατηγορεί κανείς τον Παπανδρέου γιατί δεν ... ματαίωσε την ισραηλινή επίθεση τη στιγμή που δεν μπόρεσε να την αποτρέψει ολόκληρος ΟΗΕ!).


ΑΝ ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, θα συνειδητοποιήσει ότι ο κύριος με το μουστάκι, δίπλα στον Παπανδρέου (που ... κατηγορείται γιατί συνομιλεί με τους Ισραηλινούς!) και ο οποίος ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ με τον ισραηλινό υπουργό, είναι ο Πρόεδρος των Παλαιστινίων, Μαχμούντ Αμπάς! ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ, όμως, την ταυτότητά του, για να κολλήσουνε τη "ρετσινιά" στον Γιώργο!

Ερχεται, λοιπόν, ο Κρόγιας με σχετική ανάρτησή του και "κράζει" το Troktiko για την (εσκεμμένα "λανθασμένη", καθώς ο Πρόεδρος των Παλαιστινίων δεν είναι άγνωστος!) ανάρτησή του. Και θυμίζει τους αγώνες του Πασόκ για τους Παλαιστίνιους! ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ! Και τους "τρίβει στη μούρη" και ανάλογη φωτογραφία του Καραμανλή με τον ισραηλινό υπουργό (ΧΩΡΙΣ παλαιστινιακή συμμετοχή αυτή τη φορά!).


Τί θα περίμενε κάθε λογικός άνθρωπος μετά από όλα αυτά? Να βγει το Troktiko και να ζητήσει συγγνώμη ή, έστω, να διορθώσει την ανάρτησή του! ΚΑΙ ΟΜΩΣ! Εχουν τέτοιο θράσσος μερικοί, που, αντί συγγνώμης, αναρτούν υβριστικό σχόλιο για τον Κρόγια και επιτίθενται στον Γ. Παπανδρέου με το ... ηλιθιώδες σκεπτικό: "Ωραία και τι κατάφερε ως πρόεδρος της διεθνούς σοσιαλιστικής; Να έχουμε την καταστροφή της Γάζας;"!!! Και συνεχίζουν την ηλιθιότητα: "Μην συγκρίνουμε τον Ανδρέα Παπανδρέου με τον γιο που έχει ανατροφή και νοοτροπία καθαρά Αμερικάνικη"!!! Μα μέχρι και τώρα το ΚΚΕ δεν λέει ότι ο Ανδρέας ήταν ... αμερικάνος? Και έρχονται τα αρχεία του Foreign Office (βλ. εδώ) και αποκαλύπτουν ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου αγωνιζόταν για τα συμφέροντα των ελλήνων?

Δηλαδή, κατά το Troktiko, η καταστροφή της Γάζας ... οφείλεται στον Γ. Παπανδρέου!!! ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙΣ, άραγε, ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ? Υπάρχει τρόπος?


Υ.Γ.(1): η δήλωση του Γ. Παπανδρέου για τη σφαγή στη Γάζα, εδώ.


Υ.Γ.(2): για το ίδιο θέμα, βλ. εδώ.