Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

ΚΑΜΜΙΑ σχέση με την Ελλάδα!

Διαβάζω στο tvxs.gr: "Ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Ιβ Λετέρμ, υπέβαλε την παραίτηση της κυβέρνησης στο βασιλιά Αλβέρτο Β'. Προηγήθηκε υπόμνημα του προέδρου του Ακυρωτικού Δικαστηρίου που αναφέρεται σε «σπουδαίες ενδείξεις» ότι η κυβέρνηση επιδίωξε να ασκήσει πιέσεις στη βελγική Δικαιοσύνη αναφορικά με το σκάνδαλο της τράπεζας Fortis".

Προσέξτε: μόνο με "ενδείξεις" (όχι "αποδείξεις") και μόνο γιατί "επιδίωξε" (όχι και γιατί πέτυχε) η κυβέρνηση μίας πολιτισμένης κοινωνίας ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ!

Στην Ψωροκώσταινα, η κυβέρνηση της ΝΔ όχι απλά επεδίωξε (πολλάκις) αλλά αποδεδειγμένα ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΕ δικαστική απόφαση στους δικαστές (βλ. έδρα θείου Αχιλλέα) και όμως δεν ίδρωσε το αυτί κανενός!

Μίλησε και η ... ποντικομαμή!

Στην τετρασέλιδη συνέντευξή του στην ιταλική "L'Espresso" (βλ. εδώ), με τίτλο «Αθήνα, η δημοκρατία φλέγεται», ο Γιώργος λέει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. Ξεχώρισα το εξής: ότι τάσεται υπέρ της πλήρους ένταξης των παιδιών των μεταναστών, που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, στον κοινωνικό ιστό της χώρας μας. Σημαντικότατη και η δήλωσή του: «δεσμευόμαστε να βελτιώσουμε το επίπεδο δημοκρατίας. Να καταπολεμήσουμε τα ιδιωτικά κέντρα συμφερόντων. Να βασισθούμε στο σεβασμό του κάθε ατόμου. Να υπερασπισθούμε όσους ζουν στο περιθώριο».

Αντί να κάτσει και να τη διαβάσει με προσοχή, η γνωστή ποντικομαμή, που το παίζει κυβερνητικός εκπρόσωπος, είχε το θράσσος να απομονώσει την παραπάνω φράση (περί ένταξης των περιθοριοποιημένων στον κοινωνικό μας ιστό, πράγμα απολύτως επιβεβλημένο για μία κοινωνία δικαίου!) από τη συνέντευξη και να εξαπολύσει παρελκυστική επίθεση (βλ. εδώ) κατά του Γιώργου (ποιός? η ποντικομαμή!) γιατί, λέει, "ο Παπανδρέου δεν κάνει μια σαφή διάκριση μεταξύ των νέων,των μαθητών και των φοιτητών που έχουν κάθε δικαίωμα να διαδηλώνουν ειρηνικά -και αυτό κάνουν -από τα στοιχεία εκείνα που είχαν το απύθμενο θράσος να κάψουν το εθνικό σύμβολο, την ελληνική σημαία" !!! Επιτέθηκε δε και στη Νεολαία Πασόκ γιατί, λέει, μίλησε για "παρακράτος"! Οταν όλη η χώρα λέει ότι παρακράτος υφίσταται!

Η απάντηση του Κινήματος: εδώ και είναι αποστομωτική. Μέχρι και στο βραδυνό δελτίο ειδήσεων του Μέγκα (που μονίμως καλύπτει τη ΝΔ), Πρετεντεράκος, Τρέμηδες και λοιποί έλεγαν ότι αυτές δεν είναι σοβαρές αιτιάσεις... Σε πήρανε χαμπάρι, ποντικομμαμή!

Δε χρειάζεται τώρα μία διαγραφή ο Βερελής?

Μετά από τον αγώνα που έδωσε ο Γιώργος μαζί με εμάς που τον πιστέψαμε, και παρά τους χλευασμούς που υπέστημεν τόσο καιρό από τα μεγάλα συγκροτήματα, τους εκδότες και τους υποστηρικτές του Βενιζέλου, ήρθαν πλέον οι καλές μέρες και το Κϊνημα ανέκαμψε. Εξ αρχής ξεκαθάρισα ότι ΟΠΟΙΟΣ (μα όποιος!) διαταράξει την καλή αυτή πορεία, πρέπει να διαγραφεί και να παραδοθεί στη ... δημόσια χλεύη των απλών πολιτών που ψηφίζουν το Πασόκ, διότι δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλους βεντετισμούς. Ετσι, όταν σήμερα διάβασα στην "Ελευθεροτυπία" τις δηλώσεις Βερελή (εκ των υποστηρικτών του Βενιζέλου στην εσωκομματική διαδικασία του περασμένου Νοεμβρίου...), με τις οποίες ζητά ... κοινό υπουργό οικονομίας όλων των κομμάτων, το πρώτο που σκέφτηκα είναι ότι ο άνθρωπος: (α) τα έχει χάσει, και, (β) θέλει δημόσιο ξεφώνημα, διότι, ΤΩΡΑ που ο κόσμος προσβλέπει στον Γιώργο, αυτός επαναφέρει τις "οικουμενικές" λύσεις! Αρχικά, σκέφτηκα ότι ίσως είμαι υπερβολικός, είπα να το "καταπιώ" και να μη δημιουργήσω θέμα, αλλά μετά διαπίστωσα ότι και ο Κρόγιας το είδε με δυσπιστία. Οπότε δεν κρατήθηκα!

Υ.Γ.: η αγανάκτηση για τον "ξερόλα" από ό,τι βλέπω είναι ... πάνδημη! Βλ. εδώ και εδώ και εδώ!

Στο Μεσαίωνα ζουν?

Μετά τη (νεοδημοκρατική) δήλωση ότι το ίντερνετ είναι ... διαβολικό, έρχεται τώρα ο απαράδεκτος Υπουργός (νεοδημοκρατικής) Παιδείας και γνωστός θαμών νυκτερινών κέντρων, όπως απεδείχθη, και δηλώνει το εξής "κουφό", που δεν το περιμένεις ούτε από κάποιον πολιτικό που (αυτο)προβάλλεται ως νέος αλλά ούτε και από σύγχρονο άνθρωπο (όλη η συνέντευξη, εδώ) :

"Ηδη έχουμε πάρει την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε σε κάθε μαθητή, φτωχό ή πλούσιο, να αντιστοιχεί δωρεάν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής τουλάχιστον μία φορά κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ο στόχος είναι αυτά τα εργαλεία που μπορεί να οδηγήσουν στο έγκλημα, να μεταβληθούν σε εργαλεία που θα οδηγήσουν στην ποιοτική γνώση και στην πραγματική παιδεία" (Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2008 - Συνέντευξη του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Ευριπίδη Στυλιανίδη στο ραδιόφωνο του Σκάι και το δημοσιογράφο Α.Πορτοσάλτε).-

Καταλάβατε τί δήλωσε ο ... απίστευτος που θέλει να λέγεται Υπουργός Παιδείας? Οτι οι υπολογιστές είναι εργαλεία "δολοφονικά", που στα χέρια της ... πεφωτισμένης ηγεσίας του υπουργείου του (δηλ. της αφεντομουτσουνάρας του!), θα γίνουν ... "εργαλεία γνώσης"!!!

Κάτι τέτοια "κουλά" δεν έλεγε και ο Παπαδόπουλος επί "Εθνοσωτηρίου"?