Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΙΣΧΟΣ!



Περιμένατε κάτι άλλο από τους ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ της ΝΔ? Οχι φυσικά...

1. Τι αποκάλυψε σήμερα το ΠΑΣΟΚ;

Το ΠΑΣΟΚ σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου, αποκάλυψε ότι πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη νοθεία στη τελική ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος στην Ολομέλεια της Βουλής, με καταστροφή και αντικατάσταση των ψηφοδελτίων. Η απροκάλυπτη νοθεία καταγράφηκε με αδιάψευστη εικόνα, αλλά και ήχο, από τις κάμερες της Bουλής. Πρόκειται για ένα μείζον ζήτημα κοινοβουλευτιής τάξης, ένα ζήτημα θεσμών, εν τέλει ένα ζήτημα Δημοκρατίας. Ένα ζήτημα το οποίο δείχνει ξεκάθαρα τον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία αυτής της κυβέρνησης, απέναντι στους θεσμούς, όπως και απέναντι στον πολίτη, στην οικονομία, στην καθημερινότητά του.

2. Ποιοι καταγράφονται ως οι φυσικοί αυτουργοί της επιχείρησης νοθείας;

Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Πρόκειται για την ηγεσία της ΝΔ.

3. Ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί της νοθείας; Ποια είναι η ευθύνη του πρωθυπουργού;

Είναι αυταπόδεικτο ότι εντολέας της επιχείρησης νοθείας για τη διασφάλιση του αρεστού αποτελέσματος κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Ουδείς άλλος διαθέτει την εξουσία να πειθαναγκάσει ή να εξουσιοδοτήσει την ηγεσία της Κ.Ο. της ΝΔ να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια. Άλλωστε η νοθεία γίνεται καθ'υποτροπήν. Είχε προηγηθεί η νοθεία στο άρθρο 24, κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή, που όταν αποκαλύφθηκε, βρήκε την πλήρη κάλυψη του Πρωθυπουργού, αποδεικνύοντας ότι ήταν καθοδηγούμενη ενέργεια.

4. Ποια κόμματα ήταν παρόντα στη διαδικασία; Γιατί δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ;

Το ΠΑΣΟΚ είχε αποχωρήσει μετά την αποκάλυψη της νοθείας στο άρθρο 24, καταγγέλλοντας τη διαδικασία και προτείνοντας την επανέναρξη της για μια προοδευτική αναθεωρητική πρωτοβουλία στη βάση της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης. Στη διαδικασία συμμετείχε η ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

5. Τι συνέπειες θα υπάρξουν για τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της νοθείας;

Το ΠΑΣΟΚ θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που του παρέχει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής. Οι συνέπειες, τις οποίες έχει ευθύνη να ζητήσει το ΠΑΣΟΚ γιατί τις αξιώνει ο ελληνικός λαός, είναι οι αυτονόητες πολιτικές ευθύνες. Δεν έχει θέση στη Βουλή, όποιος βεβηλώνει το Σύνταγμα, όποιος ασελγεί κατά των πιο θεμελιωδών κανόνων του πολιτεύματος.

6. Ποιες είναι οι πολιτικές συνέπειες της αποκάλυψης;

Είναι κατανοητό σε όλους, ότι ο Πρωθυπουργός που ευνόησε αυτή τη θεσμική εκτροπή δεν έχει το ηθικό έρεισμα και την πολιτική νομιμοποίηση να ηγείται της Κυβέρνησης σε μια Δημοκρατία. Οι ευθύνες του είναι ιστορικές και απαράγραπτες.

7. Από πότε γνώριζε τη θεσμική εκτροπή το ΠΑΣΟΚ;

Το ΠΑΣΟΚ εντόπισε μέσα στο καλοκαίρι την υπόθεση, μετά δυστυχώς την υπογραφή του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ενημερώθηκε η ηγεσία της Κ.Ο. του και προχώρησε σε εξαντλητικό έλεγχο, προκειμένου να μην υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία για την αποκαλυπτόμενη νοθεία. Με υπεύθυνο τρόπο προέταξε την ευθύνη απέναντι στη χώρα από οποιαδήποτε βραχυπρόθεσμη κομματική ανάγκη. Και μόνο μετά τον πλήρη έλεγχο της αυθεντικότητας του αποδεικτικού υλικού το παρουσιάζει στη δημοσιότητα.


Υ.Γ. (1): Περιττό να αναφέρω ότι Σκάϊ, Μέγκα και λοιπές νεο-δημοκρατικές δυνάμεις έσπευσαν να "εντοπίσουν" αντιφάσεις (!) στην καταγγελία του Πασόκ, αντί να κράξουν την αγαπημένη τους κυβέρνηση...

Y.Γ. (2): Αν θυμάστε, κάθε δεξιά κυβέρνηση φτάνει στο τέλος της με μία συνταγματική ή πολιτειακή εκτροπή. Και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, εν μέσω ακρίβειας, σκανδάλων, ΑΓΕΤ-Ηρακλής κλπ, κατρακύλησε στις υποκλοπές με τον Μαυρίκη, όταν επί οικουμενικής κυβερνήσεως το επιτελείο Γρυλλάκη παρακολουθούσε το τριψήφιο τηλέφωνο του Ανδρέα Παπανδρέου και έδινε καθημερινά αναφορά στον Κ. Μητσοτάκη.

Υ.Γ. (3): Διαβάστε την ανάρτηση στο Go Report! Είναι όλα τα λεφτά:

"Κάποτε στην Ελλάδα ψήφισαν τα δένδρα. Τώρα μπαίνουν ψηφοδέλτια στην τσέπη για να σωθούν τα προσχήματα. Καραμανλής ήταν και τότε, Καραμανλής είναι και τώρα... Η ήττα, σε κάθε επίπεδο δεν αρμόζει σε αυτό το είδος των πολιτικών παρατάξεων, που προσπαθούν με κάθε τρόπο να περιφρουρήσουν το χώρο τους, με νοοτροπίες δοκιμασμένες σε μία χώρα που δοκιμάζεται από την επέλασή τους...
Το dvd του ΠΑΣΟΚ δείχνει αυτό ακριβώς. Πως για χάρη των εντυπώσεων παραβιάζεται κάθε αρχή Δημοκρατίας. Ισοπεδώνονται οι θεσμοί και κυριαρχεί η «στρατηγική» της κομπίνας, της απάτης του ευτελισμού των πάντων. Και η εικόνα είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Μια σικάτη βουλευτίνα «κάνει παιχνίδι» μαζί με άλλους δύο τρεις συναδέλφους της και υπό το βλέμμα του πεπειραμένου κοινοβουλευτικού, με ψηφοδέλτια που πηγαινοέρχονται, άλλα που μπαίνουν στις τσέπες και άλλα που τσαλακώνονται και πετιούνται στο καλάθι των αχρηστών. Εικόνες που αποτελούν υλικό για ντοκιμαντέρ του Μάικλ Μουρ με πολιτικές φαυλότητας, που θα μπορούσαν σε μία άλλη χώρα να φέρουν τα πάνω κάτω.
Πρώτον, οι απαντήσεις που δόθηκαν από τον πρόεδρο της Βουλής, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τον γραμματέα της ΝΔ και τους εμπλεκόμενους βουλευτές της ήταν αφενός αναμενόμενες, για να καλύψουν μια τέτοια ντροπή, και αφετέρου, όχι επί της ουσίας. Επιπλέον, ήταν προκλητικές και θρασύτατες.
Δεύτερον, ένα βίντεο έρχεται να καταδείξει τι συμβαίνει στο ναό της Δημοκρατίας, τη Βουλή. Οι θεματοφύλακες την κατακρεουργούν, για να μην χαλάσει η εικόνα της γαλάζιας ενότητας. Ερώτημα: Οι βουλευτές που ψήφισαν διαφορετικά γιατί δεν μίλησαν; Μήπως τους φόβηξαν; Μήπως τους τρομοκράτησαν;
Τρίτον, τα κόμματα της αντιπολίτευσης προφανώς έπαθαν σοκ από την αποκάλυψη του ΠΑΣΟΚ. Αυτό φάνηκε από την μεγάλη καθυστέρηση να πάρουν θέση και να εκδώσουν ανακοίνωση, όταν σε άλλες περιπτώσεις, ακόμη και για ένα μικροδημοσίευμα ή αλλιώς για «ψήλου πήδημα», τοποθετούνται.
Τέταρτον, ήταν μια γροθιά στους μιντιάρχες που στηρίζουν άμεσα ή έμμεσα (σσ. πετροβολώντας το Κίνημα) την κυβέρνηση, διότι δεν υπήρχε και κανένας, ο οποίος να εξηγήσει στον κόσμο για το βίντεο. Επιπλέον, ήταν εμφανέστατος ο εκνευρισμός τους και διάθεση απαξίωσης και όχι ανάδειξης του σκανδάλου που αποκάλυψε η αξιωματική αντιπολίτευση. Αμφισβήτησαν, όταν δεν αμφισβητούν ύποπτα δημοσιεύματα, τα οποία αναγάγουν σε πρώτα θέματα ή όταν από τη μύγα βγάζουν ξύγκι.
Πέμπτον, είναι λυπηρό να βλέπει κανείς τέτοια πράγματα και να μην υπάρχει σωτηρία από αυτήν την κυβέρνηση, να νιώθει εγκλωβισμένος. Είναι φρικτό για όσους καταλαβαίνουν, να βλέπουν μπροστά τους μία απεγνωσμένη προσπάθεια μιντιαρχών να κρατηθεί στο τιμόνι ο Κ. Καραμανλής και οι υπουργοί του, που τους μόνους που δεν αρμέγουν είναι τους πλούσιους.
Εκτον, αν κάποιοι βουλευτές από το κυβερνών κόμμα έχουν τσίπα πάνω τους και θεωρούν τους εαυτούς τους έντιμους, να σηκωθούν να φύγουν τώρα, για να πέσει ο Κ. Καραμανλής και το σινάφι του και να πάρει μαζί του τα παπαγαλάκια που μας τα ζαλίζουν σε όλα τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, όταν μάλιστα ερμηνεύουν-σχολιάζουν, χωρίς να έχουν κάνει στη ζωή τους ούτε μία καίρια ερώτηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Αλήθειες, κύριοι, αλήθειες...".