Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

"Κύριε Σημίτη, θέσατε εαυτόν εκτός Κ.Ο. του Κινήματος"...

«Είμαι προσωπικά υποχρεωμένος και αποφασισμένος να διαφυλάττω την πολιτική ενότητα του Κινήματος, σεβόμενος την απόφαση της πλατιάς βάσης του ΠΑΣΟΚ της 11ης Νοέμβριου...Με την απόφαση σου, που επιβεβαιώνουν οι πράξεις σου, δεν μπορεί να προσμετράσαι και να συγκαταλέγεσαι στην δύναμη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ... Σεβόμενος την ιστορία, την προσφορά και την κοινή μας πορεία δεν θα κινήσω την τυπική διαδικασία προς τον Πρόεδρο της Βουλής».

Κύριε Σημίτη, καταλαμβάνετε θέση βουλευτή του Πασόκ στην Α' Πειραιώς. Ουσιαστικά, επί τόσους μήνες, η περιφέρειά σας μένει χωρίς εκπροσώπηση, αφού, αντί να ασχολείστε με αυτήν, ασχολείστε με την ... ευρωσυνθήκη. Μήπως, λέω μήπως, πρέπει να παραιτηθείτε? (όλη η επιστολή του Γιώργου, εδώ - προσέξτε τον ενικό αριθμό, σπάει κόκκαλα!)

Εχετε ακούσει για το "ξεμπρόστιασμα"? (αγγλιστί: outing)...

O εικονιζόμενος κύριος, στολισμένος με την ... "Αρτα και τα Γιάννενα", είναι ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος, ενώ, κατά το Σύνταγμα και τους νόμους, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ & ΛΟΓΟ για ένα αστικής φύσεως δικαίωμα (όπως είναι ο πολιτικός γάμος και το σύμφωνο συμβίωσης), ωστόσο απηύθυνε επιστολή στον Γιώργο Παπανδρέου ... για να περιγράψει την οδύνη του γιατί το Πασόκ δήλωσε τη συναίνεσή του στους γάμους των gay συμπολιτών μας. Στην επιστολή αυτή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Β. Φωτοπούλου στην "Ελευθεροτυπία", εκφράζεται με βαρύτατους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, όπως «ασθενούντα πρόσωπα» και εκφράσεις όπως «μανία ικανοποιήσεως της ψυχοπαθολογικής των εκτροπής». Συνεχίζει μάλιστα ο ... αγιατολλάχ: «Την οδύνην διεδέχθη η βαθεία απογοήτευσις διότι ομιλείτε εκπροσωπούντες τμήμα του ελληνικού λαού, ο οποίος εις την συντριπτικήν πλειονοψηφίαν αυτού καταδικάζει και βδελύσσεται όχι ασφαλώς τα ασθενούντα πρόσωπα, τα οποία εντός της τραγικότητός των προκαλούν άλγος και συμπάθειαν αλλά την ευτελή πρακτικήν αυτών, η οποία τυγχάνει αποτρόπαιος και εξόχως αποϊεροποιούσα το ανθρώπινον πρόσωπον, προξενούσα εν ταυτώ τραγικάς ασθενείας εις το τε σώμα και την ψυχήν εκ της παραχρήσεως των σωματικών οργάνων άλλως προορισμένων ως ευκόλως αντιλαμβάνεσθε».

Αντί άλλης απαντήσεως, μήπως θα έπρεπε η ΟΛΚΕ να αρχίσει να γνωστοποιεί στον Τύπο πόσοι και ποιοί αρχιεπίσκοποι, μητροπολίτες, αρχιμανδρίτες, ιερείς και λοιποί ... Γραμματείς και Φαρισαίοι εκ του "χριστεπωνύμου" λαού, όν εκπροσωπεί ο "Αγιος" Πειραιώς, έχουν κατά καιρούς συνευρεθεί με νεαρούς και άρρενες gay συμπολίτες μας? Η πιάτσα βοά, το ίδιο και οι παρέες. Μία ερώτηση να κάνει η ΟΛΚΕ στα μέλη της, ένα σωρό ιστορίες "πικάντικες" θα προκύψουν. Στην Αγγλία, η τακτική αυτή των gay οργανώσεων λέγεται outing και έχει αποδώσει τα μέγιστα στο να προσέχουν πλέον οι διάφοροι "καθως πρέπει πολίτες" για το τί λένε και πώς εκφράζονται. O βρετανός ακτιβιστής Peter Tatchell λέει: "The lesbian and gay community has a right to defend itself against public figures who abuse their power and influence to support policies which inflict suffering on homosexuals". Μάλιστα, το 1994 ονομάτισε δημόσια ως ομοφυλόφιλους 14 επισκόπους της Αγγλικανικής Εκκλησίας, τους οποίους κατηγόρισε για υποκρισία αφού αυτοί από βήματος είχαν καταφερθεί κατά των gay.

Θαυμάστε "συνέπεια" λόγων πολιτικού ανδρός:

Κ. Σημίτης, 12-4-05, ομιλία στη Βουλή για το "Ευρωσύνταγμα": {Ψηφίζοντας το Σύνταγμα ξεκινά μία νέα περίοδος ... Και γι'αυτό ο λαός πρέπει να ξέρει καλά. Εμείς, το Πασόκ, προτείνουμε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ακριβώς για να υπάρχει αυτή η ενημέρωση...}.

Κ. Σημίτης, 11-6-08, επιστολή στον Πρόεδρο του Πασόκ για την "Ευρωσυνθήκη": {Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι, μετά από απόφασή σου, το Πασόκ υποστηρίζει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κύρωση της νέας συνθήκης...}.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: τα 2 κείμενα είναι το ΙΔΙΟ πράγμα!!!

Ανευ σχολίου...

Επιστολή Σημίτη: εκ στόματος κοράκου, "κρα"!

Κ. Σημίτης: ο ... "Μητσοτάκης" του Πασόκ!

Δεν είναι μόνον η τακτική του "ανταρτοπόλεμου" κατά των ηγεσιών των κομμάτων τους, που συνδέει τους 2 πολιτικούς, τον Κ. Σημίτη και τον Κ. Μητσοτάκη. Δεν είναι μόνον το ότι διετέλεσαν και οι 2 πρωθυπουργοί και θεωρούν ότι μετά από τη δική τους κυβερνητική θητεία, το ... χάος! Δεν είναι καν το κοινό τους όνομα και η "ψυχρότητα" μέχρι σημείου αναισθησίας που τους χαρακτηρίζει ως ανθρώπους! Είναι και η δημιουργία Ιδρύματος με το όνομά τους, ενώ βρίσκονται εν ζωή, κάτι που για κάθε λογικό άνθρωπο δείχνει μωροφιλοδοξία, εγωϊσμό και "άγχος" να περάσουν στην Ιστορία σαν ... πρωτοπόροι! Οπως ο Κ.Μητσοτάκης έβαλε την οικογένειά του να συστήσει στο όνομά του το ομώνυμο Ιδρυμα, που τις προάλλες πήγε να ωραιοποιήσει με εκδήλωσή του την Αποστασία (βλ. παλαιότερη ανάρτησή μου, εδώ), έτσι και ο Κ.Σημίτης, διά της συζύγου του κυρίας Δάφνης και των θυγατέρων του Μαριλένας και Φιόνας, αλλά και του συνταγματολόγου Γ.Παπαδημητρίου κια του παλιού του συνεργάτη Ν.Θέμελη, δημιουργεί, όπως διάβασα στα "Νέα", <<Ιδρυμα Κ. Σημίτη>> με σκοπό "τη συστηματική μελέτη του έργου του Κ.Σημίτη σε Ελλάδα και το εξωτερικό".

Υ.Γ.(1): Ναι ε? Από πότε λέμε "έργο" την καταβαράθρωση ενός Κινήματος με σκοπό την προσωπική προβολή?
Υ.Γ.(2): Μα δεν ντρέπονται μεγάλοι άνθρωποι? Να μην έχουν το θάρρος να ενεργούν μόνοι τους και να βάζουν άλλους να δημιουργούν Ιδρύματα για τους ίδιους?