Κυριακή 13 Απριλίου 2008

Ολα εδώ πληρώνονται...

"Το Βήμα", για μένα, όπως και για μεγάλο αριθμό αναγνωστών της δημοκρατικής παράταξης, έχει χάσει την αξιοπιστία του εδώ και καιρό (βλ. παλιότερη ανάρτησή μου, εδώ).

Ετσι, δεν θα επικαλεστώ το σημερινό του πρωτοσέλιδο που μιλά για άνοδο του Πασόκ, στασιμότητα της ΝΔ και πτώση του ΣΥΡΙΖΑ και του cool Alexis (δημοσκόπηση της Kάπα Research). Οχι γιατί δεν χάρηκα, αλλά γιατί δε θέλω να ομιλώ με 2 μέτρα και 2 σταθμά: όταν υποστηρίζω ότι τα γκάλοπ είναι στημένα και απλώς αποτυπώνουν την "ψευτο-απάντηση" που η εκάστοτε εταιρία δημοσκοπήσεων υποβάλλει εμμέσως η ίδια στον ερωτηθέντα πολίτη, αυτό προφανώς αφορά κάθε πολιτική δύναμη που οι εκδότες θέλουν να την "μειώσουν".

Χαίρομαι, όμως, γιατί με το γκάλοπ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ "πληρώνεται" με τον ίδιο τρόπο που το κόμμα αυτό και ο νεόκοπος πρόεδρός του χρησιμοποίησαν και εκμεταλλεύτηκαν για να απαξιώσουν το Πασόκ. Νιώθουν τώρα στο πετσί τους την "δύναμη" των εκδοτών και των ΜΜΕ, που τη μία μέρα σε "απογειώνουν" και την άλλη μέρα σε "προσγειώνουν" και μάλιστα απότομα! Αυτήν την συνήθεια των εκδοτών ΤΟΛΜΗΣΑΜΕ μόνον εμείς, οι αυθόρμητοι πολίτες που στηρίξαμε τον Γιώργο Παπανδρέου, να την αμφισβητήσουμε, να την ανατρέψουμε, να την καθυποτάξουμε και να την αχρηστεύσουμε! Τότε, ο ΣΥΡΙΖΑ μας κορόϊδευε. Σήμερα δικαιωνόμαστε...