Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2007

Πρόχειρο Τετράδιο...

Ο,τι αναφέρω πιο κάτω περί κινητοποίησης των πολιτών και περί του πόσο σημαντική και παιδευτική ήταν για τα πολιτικά μας ήθη η συμμετοχή τόσων χιλιάδων κόσμου σε μία μη υποχρεωτική πολιτική διαδικασία και μάλιστα μετά από ήττα, τα λέει με αφοπλιστικό ενθουσιασμό μία εθελόντρια χειρίστρια ΗΥ σε μήνυμά της στο πολύ καλό μπλογκ "Πρόχειρο Τετράδιο", διαβάστε το, είναι όλα τα λεφτά: (http://www.proxeirotetradio.blogspot.com).

Η στρατηγός Μιλένα! 'Η αλλιώς: Υπάρχει και φιλότιμο!

Η πρώτη μου κίνηση ήταν να αποστείλω στη Μιλένα (ξέρετε, την κυρία που με αμετροέπεια φώναζε στον Σημίτη να ..ρίξει τον Γιώργο!) το παρακάτω ηλεκτρονικό μήνυμα:

Κυρία Αποστολάκη,
προσπάθησα να χρησιμοποιήσω το σχετικό σύνδεσμο "επικοινωνία με τον πολίτη" που υπάρχει στο site σας, αλλά μου έβγαζε "service unavailable".
Τι τραγική ειρωνία! Εγραψε ό,τι ακριβώς έχετε υποστεί κι εσείς: χάσατε την επικοινωνία με τον πολίτη, "μη διαθέσιμη υπηρεσία"!
Χθές η κοινωνία των πολιτών απέρριψε την επιλογή των εκδοτών και τη δική σας. Δεν είμαι ψηφοφόρος σας και δεν αναζητώ ευθύνες. Είμαι όμως πολίτης που επιλέγει το ΠΑΣΟΚ του Γ.Παπανδρέου και περιμένω τη ΣΥΓΓΝΩΜΗ σας για τις κραυγές σας κατά του Προέδρου εκείνη την μέρα της συνεδρίασης της Κ.Ο. ("να τον ρίξουμε τώρα"!).
Αλλως, υπάρχει και ο δρόμος της ευθύνης για τα πολιτικά πρόσωπα, δρόμος που ονομάζεται "παραίτηση".

Αμετανόητος...

Ο κ.Καθηγητής (γελοιογραφία του Γ.Καλαϊτζή από την "Ελευθεροτυπία") φαίνεται ότι δεν έλαβε το μήνυμα των πολιτών. Ακουσα πρωί-πρωί τις δηλώσεις του. Μου διαφεύγει κάτι? Εγιναν εσωκομματικές εκλογές προκειμένου να καταγραφεί η δύναμη των ρευμάτων και των τάσεων στο ΠΑΣΟΚ ή για να αναδειχθεί Πρόεδρος? Αν έγινε το 2ο, τότε προς τί η δήλωση Βενιζέλου ότι ...συγκροτήθηκε ένα δήθεν ...μεγάλο, ριζοσπαστικό ρεύμα για την υποψηφιότητά του? Εχασαν οι λέξεις τη σημασία τους? Ποιό μεγάλο? Το 34%? Και το 60% τί είναι τότε? Ποιό ριζοσπαστικό? Οι επιλογές των εκδοτών και οι Μπακατσέλοι? Ποιό ρεύμα? Η μειοψηφία? Δεν κατάλαβε το χαστούκι που έφαγε? Δεν συνειδητοποίησε ότι αυτός ο "ικανός", ο "ρήτορας", ο "οδοστρωτήρας" ΕΧΑΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ από τον "χαμένο" των εθνικών εκλογών? Αυτό λέγεται πολιτικός παχυδερμισμός! Η απλώς λέγεται προβοκάτσια! Δεν αναγνωρίζουμε ότι κέρδισαν οι άλλοι, αλλά προβαλλουμε το δικό μας ποσοστό για να τονίσουμε την παρουσία μας.

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους: ΧΑΣΑΤΕ κ.Βενιζέλο! Συνειδητοποιήστε το! Δεν είστε στη Νομική Θεσσαλονίκης που κάνατε ό,τι θέλατε. Χ-Α-Σ-Α-Τ-Ε! Καθήστε ήσυχος και στη γωνιά σας, οι πολίτες απέριψαν τις επιλογές σας και ακύρωσαν στην πράξη τα σχέδια των εκδοτών. Αλλως, υπάρχουν και οι διαγραφές.

Ο φασισμός των Μάκηδων...

Δεν πρόλαβε να ξημερώσει η Δευτέρα και άρχισαν οι Μάκηδες και οι Λάκηδες να προβάλουν ως θέμα για τη βραδυνή "Ζούγκλα" τους τις 2-3 απόπειρες διπλοψηφίας στις εκλογές του Κινήματος. Προφανώς έστειλαν κάποιον από τους φερέλπιδες ρεπόρτερ τους (ο Θεός να τους κάνει...) προκειμένου να διαπιστώσουν πώς δούλεψε ο μηχανισμός των εκλογών.

Δεν τους βγήκε το "χαρτί" Βενιζέλου και τώρα που ο απλός κόσμος τους το έτριψε στη μούρη, άρχισαν να μεμψιμοιρούν για διαδικαστικά προβλήματα, όταν είναι γνωστό, σε όποιον έχει διατελέσει δικαστικός αντιπρόσωπος, ότι τέτοια προβλήματα μπορούν να προκύψουν και στις εθνικές εκλογές, την ευθύνη οργάνωσης των οποίων έχει ένα ολόκληρο οργανωμένο Κράτος. Δεν είδαν την πίστη του κόσμου να επιβάλλει την επιλογή την δική του και όχι των εκδοτών, κι άρχισαν να γκρινιάζουν. Ούτε ο προστατευόμενός τους δεν τόλμησε να θέσει τέτοια ζητήματα κι ας είναι και συνταγματολόγος.